31.10.11

till stolt storasyster

För snart två veckor sen blev jag stolt gudmor till Edith Bergman. Jag ritade ett grattiskort till fina storasyster Julia. Nu väntar jag bara på att få åka till Värmland och träffa den lilla nykomlingen!


Zita Folkets Bio

Under min praktik hos formgivaren Eva Wilson 2010, fick jag i uppdrag att göra Zitas skolprogram för hösten. Uppdraget var att följa Evas form och metod från de tidigare programbladen. Temat för höstens form skulle vara färgglada ballonger relaterat till filmen Upp. Enbart två färger fick användas, tillräckligt ljusa för att kunna blandas och bli färgglada, samtidigt mörka nog för hög läsbarhet.

Extremt roligt uppdrag som jag löste med färgvalen Pantone 200 U och Pantone
Orange 021 U. Att jag kunde använda mig av olika mycket färgmängd av den röda, gör att det ser ut som fler färger än bara två. Jag jobbade också mycket med genomskinlighet och toningar för att få till dynamiken och känslan av svävande ballonger. Brödtexten satte jag i den mörkaste av färgerna och rubrikerna i den klarare orange.




24.10.11

Loppis

En höstteckning.

Galago

Dessa fina Galogo-böcker har jag fått förmånen att jobba med under det senaste året. Då har jag bland annat korrläst och monterat, gjort snyggt och färdigt för tryck.

Sara Hanson, Vi håller på med en viktig grej

Pontus Lundkvist, Full sysselsättning

Karolina Bång, Cowgirls

Liv Strömquist, Prins Charles känsla

23.10.11

Rica Hotel No. 25

Av Berntzon Bylund fick jag det otroligt roliga uppdraget att illustrera till Rica Hotel no 25 i Göteborg. Jag har inte sett något resultat än, men så här ser mina samlade illustrationer ut.







Varje bild är ritad på ett A4. Då kommer detaljerna fram på ett snyggt sätt när man senare minskar bilden.

Anna-Clara Tidholms nya böcker

För Alfabeta har jag fått göra omslag och insidan-av-pärmen-mönster till fina Anna-Clara Tidholms nya bokserie om Nallen. Här är de första två böckerna Grattis och Okej.




Jag ritade och Johan tuschade.





22.10.11

Leketikett

Min kompis Julia behövde få ordning och reda i sin sakhylla, så jag hjälpte henne genom att göra fint färgkodade etiketter med text och teckning, så hon lätt kan sortera och kategorisera sina leksaker och roliga ting på egen hand.








Hemma, mitt i vardagen

Ett kollage av massa gubbar och situationsteckningar förra vintern blev till Sverige.

Omslag till Jenny Diski

Inför Alfabetas nytryckning av pocketutgåvan av Jenny Diskis På tunn is, en resa till Antarktis, fick jag i uppdrag att uppdatera omslaget med ny typografi och bildbearbetning.




Pip and Posy goes Max och Maja

Jag har monterat text och bild till Max och Maja, den svenska utgivningen av Axel Schefflers Pip and Posy. Jag ritade "Max och Maja-loggan" och försökte få den så lik originalet som möjligt. Uppdragsgivare var Alfabeta.

Axel Scheffler tecknar Pip and Posy





Tiden tiden

Hjälp vad tiden bara försvann i dag.
Igen.

Godnatt godnatt

21.10.11

En uppstoppad hund

I våras formgav jag alla trycksaker till Teaterföreningen Lysets uppsättning
av Staffan Göthes En uppstoppad hund. Det blev en stor utmaning i format-
och storleksanpassning då trycksakerna innefattade allt från små visitkort till en
superstor väggskylt. Däremellan gjorde jag vykort, affisch, rollup, annonser
och programblad.

Svinbra föreställning som spelades i Karlskoga till och med den 19 mars.